15/11/11

Διάλεξη: " Άνθρωπος και Κοινωνία μπροστά στις Προσωπικές και Επαγγελματικές προκλήσεις: Διαφορετικές προσεγγίσεις που αλλάζουν την οπτική μας"



Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης σας προσκαλεί την Τετάρτη 23/11 και ώρα 19:30, στο Δημοτικό Πολυχώρο "Γαλαξίας" (κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης), στην εκδήλωση με τίτλο:

   « Άνθρωπος και Κοινωνία μπροστά στις Προσωπικές και Επαγγελματικές  προκλήσεις: Διαφορετικές προσεγγίσεις που αλλάζουν την οπτική μας. »

με ομιλητές τον Χάρη Πίσχο, Ψυχολόγο-Κοινωνικό Λειτουργό, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και την Αργυρώ Γκόλφη, Εργασιακή Ψυχολόγο ΜSc.

Η σημερινή κατάσταση περιγράφεται με γλαφυρά και όχι τόσο αισιόδοξα σχόλια, σχεδόν από όλες τις πηγές. Διαβάζοντας κανείς εφημερίδες, κείμενα ή ανοίγοντας την τηλεόραση, πέφτουμε  στο ίδιο θέμα που απορρέει το ίδιο συναίσθημα. Η γενικότερη αβεβαιότητα και η ανασφάλεια, τείνει να κυριαρχήσει στην καθημερινότητά μας αλλά και στον εσωτερικό μας κόσμο. Δυσκολευόμαστε να τα διαχειριστούμε, κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος.  Τι γίνεται όμως σε αυτήν ακριβώς τη χρονική περίοδο; Οι εξελίξεις είναι τόσο απότομες που δεν προλαβαίνουμε να πατήσουμε ένα pause και να αναλογιστούμε τι έχει γίνει μέχρι τώρα, ποιες είναι οι διαφορές και ενδεχομένως οι αιτίες που μας οδήγησαν εδώ, πώς φτάνει η πολιτική αβεβαιότητα ως μήνυμα μέχρι εμάς και την αφήνουμε να καθορίζει την καθημερινότητα και την εργασία μας;

Σε αυτή τη διάλεξη, ο Χάρης Πίσχος και η Αργυρώ Γκόλφη, πατάνε το pause. Κάνουν ένα flash back στις ανάγκες και στον τρόπο ζωής του πριν. Αναλύουν τα συναισθήματά μας στο εδώ και το τώρα. Ξεφεύγοντας από τις ευχαριστιακές αγκιστρώσεις του παρελθόντος, οι εισηγητές δείχνουν και πρακτικά πως μεταβολίζεται η ενοχοποιητική ανάγκη σε προσωπική δυναμική, σε μια υπέρβαση σε ατομικό και επαγγελματικό επίπεδο. Εστιάζουν στις εναλλακτικές που καλείται να ανακαλύψει πλέον κάθε άνθρωπος, για να καθορίσει τις συνθήκες ο ίδιος και όχι να αφήσει να τον καθορίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου