15/11/11

Διάλεξη: " Άνθρωπος και Κοινωνία μπροστά στις Προσωπικές και Επαγγελματικές προκλήσεις: Διαφορετικές προσεγγίσεις που αλλάζουν την οπτική μας"



Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης σας προσκαλεί την Τετάρτη 23/11 και ώρα 19:30, στο Δημοτικό Πολυχώρο "Γαλαξίας" (κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης), στην εκδήλωση με τίτλο:

   « Άνθρωπος και Κοινωνία μπροστά στις Προσωπικές και Επαγγελματικές  προκλήσεις: Διαφορετικές προσεγγίσεις που αλλάζουν την οπτική μας. »

με ομιλητές τον Χάρη Πίσχο, Ψυχολόγο-Κοινωνικό Λειτουργό, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και την Αργυρώ Γκόλφη, Εργασιακή Ψυχολόγο ΜSc.

9/11/11

Έλληνας πολιτικός 2011: "Δεν καίγομαι, ζεσταίνομαι".


Αναρωτιέμαι αν μετά από όλο αυτό το σκηνικό που γίνεται τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα, θα κατηγορούμε πάλι τις αγορές ή τους κακούς Ευρωπαίους για την μοίρα μας... Ομολογώ ότι αυτό που γίνεται είναι εντελώς πρωτόγνωρο για την χώρα μας. Με φόντο την πολιτική μικροπρέπεια, ο κάθε πολιτικός-πολιτικάντης, αντλεί και το τελευταίο κυβικό εξουσιαστικού οξυγόνου που διαθέτει για να μπορέσει να κρατηθεί στην καρέκλα του. Σε τέτοιες στιγμές, έγραφα και στο τουίτερ, πριν λίγες μέρες, όλοι θέλουν να μιλήσουν, όλοι έχουν θέση, αλλά κανένας δεν ακούει. Πάνω από όλα το προσωπικό συμφέρον και όχι το εθνικό. Το κομματικό πριν το πατριωτικό και άσε τη χώρα ακυβέρνητη για μέρες, κοντεύουμε να κλείσουμε βδομάδα.

2/11/11

Το σύνδρομο του κοκαλωμένου λαγού.


Ο λαγός είναι ένα αξιαγάπητο ζώο. Έχει τη δυνατότητα να κινείται ελεύθερα στη φύση και με τις ικανότητες του να ξεφεύγει από κινδύνους και από παγίδες. Με το ισχυρό του άλμα, πετάγεται εύκολα από το ένα μέρος στο άλλο, μην επιθυμώντας να γίνει θύμα. Παρ' όλη την ευελιξία του, υπάρχει μία στιγμή που ακινητοποιείται. Είναι η στιγμή που κοκαλώνει μπροστά στα δυνατά φώτα ενός αυτοκινήτου τη στιγμή που διασχίζει το δρόμο. Για δέκατα του δευτερολέπτου, δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει, αν και βλέπει το αυτοκίνητο να έρχεται κατά πάνω του, απειλώντας τη ζωή του. Όπως ο λαγός είναι σαστισμένος από τα φώτα, έτσι και οι Έλληνες, έχουν σαστίσει από την ξαφνική κρίση που αντιμετωπίζουν αναπάντεχα. Πως αντιδρούν άραγε;